max verstappen lando norris

Max Verstappen reageert op kritiek: 'Het kan me geen moer schelen'

Formule 1jul 04, 18:32
De Nederlandse coureur is niet bepaald verlegen wanneer het gaat om het geven van zijn mening. Onlangs liet hij dit weer duidelijk merken na zijn crash met Lando Norris in Oostenrijk.
Verstappen stond na de race in Oostenrijk weer eens in het oog van een mediastorm. Tijdens een strijd met Norris om plek 1 bij bocht 3 raakten de twee elkaar, wat leidde tot een vroeg einde voor beide rijders.
"Ik geef er geen moer om," zei Verstappen tegen media vandaag tijdens een interview in Silverstone. "Ik ga naar huis en leef mijn leven. Het enige dat voor mij telt, is mijn relatie met Lando onderhouden, want we zijn goede vrienden."
Direct na de race liepen de emoties hoog op. Norris gaf aan dat hij veel respect voor Verstappen zou verliezen als deze niet zou verontschuldigen.
Maandag na de race spraken de twee elkaar en kwamen ze tot de conclusie dat ze juist genoten hadden van de strijd.
Verstappen vertelde: "Na de race zei ik dat we het even moesten laten bezinken omdat de emoties hoog opliepen. We hebben maandag meteen gepraat en kwamen tot de conclusie dat we echt genoten hebben van ons gevecht."
Norris beaamde dit: "Het was een klein contact met grote gevolgen, vooral voor mij met de lekke band," zei Norris. "Max hoeft zich niet te verontschuldigen. Het was gewoon goed racen, dicht bij de grens."
Beide coureurs zijn blij om weer de baan op te gaan en willen de incidenten achter zich laten. Verstappen zeu dat ze al jaren hard racen, zowel in de Formule 1 als online.
"Deze dingen moeten doorgaan omdat dat is wat we graag doen en ik denk dat het ook geweldig is voor de Formule 1," aldus Verstappen.
Norris is het hier volledig mee eens. Ondanks het incident blijven de twee vrienden en zijn ze klaar om opnieuw te racen.
Meest gelezen