file 39

Vlaamse omroep hengelt naar Songfestivaldeelname Joost Klein: 'Check je DM!'

Muziekjul 02, 9:07
De Belgische radiozender Studio Brussel heeft gereageerd op de oproep van de Nederlandse zanger Joost Klein om contact met hem op te nemen voor een mogelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival namens België.
Maandagavond schreef Studio Brussel op Instagram dat Klein zijn inbox moest controleren. Dit volgde op een optreden van de zanger tijdens Genk On Stage, waar hij hintte op een mogelijke deelname aan het Songfestival volgend jaar.
In een video op Instagram is te zien hoe Klein in het publiek een bord met een Nederlandse vlag ziet en daarop zegt: "Wie zegt dat ik voor dat land ga?"
Dit werd gevolgd door enthousiaste reacties uit het publiek. Klein richtte zich vervolgens tot de Belgische radiozender met de woorden: "Hey Studio Brussel, regel iets, bel me!" Klein gaf aan dat hij vindt dat er "wel weer iemand van deze kant van het land" naar het Songfestival mag gaan.
Studio Brussel reageerde prompt met de boodschap: "@joostklein check dm pls thnx", waarmee ze bevestigden interesse te hebben in een gesprek met de zanger.
In België is het omroep VRT die om het jaar verantwoordelijk is voor de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival, afgewisseld met de Franstalige omroep RTBF.
Songfestival 2025
Klein hintte eerder tijdens een optreden op Pinkpop met de woorden "why the fuck not 2025!" naar een mogelijke deelname aan het Songfestival. Dit jaar werd hij gediskwalificeerd voor deelname.
Nederland zelf is momenteel in twijfel over deelname aan de editie van 2025, nadat de Europese omroeporganisatie EBU enkele veranderingen heeft aangekondigd naar aanleiding van een onderzoek. Onder andere zal er een extra directeur worden aangesteld.
De Nederlandse omroep AVROTROS, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending, heeft aangegeven eerst actie te willen zien voordat ze hun deelname aan de editie van 2025 in Zwitserland bevestigen.
Dit standpunt volgt op een reeks organisatorische uitdagingen en een verlangen naar verbeterde transparantie en efficiëntie binnen de EBU.
Meest gelezen