max verstappen beste coureurs

Max Verstappen noemt zijn top 5 beste coureurs aller tijden

Formule 1jun 12, 15:18
Max Verstappen werd gevraagd naar zijn top vijf beste coureurs aller tijden. Hij vindt het lastig om een lijst te maken omdat er altijd commentaar op komt, maar maakt uiteindelijk wel zijn favorieten kenbaar.
In een interview met DAZN tijdens het Grand Prix-weekend in Canada deelde Max Verstappen zijn top vijf beste coureurs aller tijden. Hij benadrukte dat het altijd lastig is om zo'n lijst samen te stellen omdat iedereen er een andere mening over heeft.
Verstappen zei: "Weet je wat het is... wat ik ook zeg, mensen gaan hier op reageren en het er niet mee eens zijn".
Desondanks noemde hij uiteindelijk zijn vijf favorieten: Michael Schumacher, Ayrton Senna, Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Juan-Manuel Fangio.
Vooral Alonso is opvallend omdat hij maar twee kampioenschappen heeft. Verstappen waardeert Alonso's authenticiteit en passie voor racen. Alonso was een pionier voor Spaanse F1-coureurs en heeft daardoor een speciale plaats in Verstappen's lijst. Ze delen een passie voor racen wat hen dichter bij elkaar heeft gebracht.
Het meest opvallende in zijn lijst is de keuze voor Fernando Alonso. Hoewel Alonso 'slechts' twee kampioenschappen heeft gewonnen, heeft hij volgens Verstappen veel bijgedragen aan de sport.

Max Verstappen lovend over Alonso

"Fernando is altijd zichzelf gebleven en dat waardeer ik enorm. Ondanks al het succes dat hij heeft gehad, is hij een echte racer en een normale, aardige vent. Zoiets waardeer ik echt."
"Hij is over het algemeen ook blij als een andere coureur het goed doet. Ik denk dat hij ook van zijn kant de echte eerste Spaanse coureur was die de F1 groot maakte en kampioen werd. Voor mij een beetje hetzelfde in Nederland", aldus Verstappen.
Verstappen vertelde ook over de gedeelde passie voor racen tussen hem en Alonso. "Hij houdt van racen, ik hou van racen - hij houdt waarschijnlijk iets meer van racen dan ik, gezien hij op zijn leeftijd nog steeds in de F1 rijdt", lachte Max.
Hij herinnerde zich hoe hij als kind naar Alonso keek en dacht: "Ja, hij kan racen".
Het respect tussen Verstappen en Alonso laat zien hoe belangrijk kameraadschap en gedeelde passies zijn in de wereld van de Formule 1. De lijst van Verstappen is een eerbetoon aan deze grote coureurs die elk op hun manier een stempel hebben gedrukt op de autosport.
Meest gelezen